Rockhopper Penguin

Rockhopper Penguin Scientific Classification

Rike
Animalia
Provins
Chordata
Klass
Fåglar
Ordning
Sphenisciformes
Familj
Spheniscidae
Släkte
Eudyptes
Vetenskapligt namn
Eudyptes chrysocome

Rockhopper Penguin Conservation Status:

Minsta bekymmer

Rockhopper Penguin Plats:

Antarktis
Hav
Oceanien
Sydamerika

Fakta om Rockhopper Penguin

Huvudbyte
Krill, fisk, räkor
Distinkt Feature
Röda näbbar och ögon, med gula huvudfjädrar
Livsmiljö
Steniga Antarktiska öar
Rovdjur
Leopardsäl, späckhuggare, hajar
Diet
Rovdjur
Genomsnittlig kullstorlek
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritmat
Krill
Typ
Fågel
Slogan
Det finns 3 olika arter!

Rockhopper Penguin Fysiska egenskaper

Färg
  • Grå
  • Svart
  • Vit
Hud typ
Fjädrar
Livslängd
15 - 20 år
Vikt
2 kg - 5 kg (4,4 kg - 11 kg)
Höjd
45cm - 58cm (18in - 23in)

De minsta krönade pingvinerna.




Rockhopper-pingviner är en pingvinras som lever utanför öns kust på södra halvklotet. De är en av de minsta arterna av pingviner och är mest kända för sina toppar av långa gula fjädrar, liksom sina ljusröda ögon. Rockhopper pingviner är bland de många pingvinarterna på jorden.



Otroliga fakta om Rockhopper Penguin!

  • Vissa forskare delar upp dessa pingviner i tre arter (södra, norra och östra), medan andra anser att de är en art.
  • De är kända för sina ljusröda ögon och ljusgula huvudfjäderdräkt.
  • De kan dyka upp till 330 fot på jakt efter byte till havs.
  • Rockhopper-pingviner parar sig för livet.
  • Dessa pingviner finns över hela södra halvklotet, från Sydamerikas södra kust hela vägen till Nya Zeeland.

Rockhopper Penguin Scientific Name

Rockhopper-pingvinerna vetenskapligt namn ärEudyptes chrysocome.Eudyptesbetyder 'bra dykare' på latin, och släktet omfattar alla krönade pingviner, såsom makaronerpingvinen och den kungliga pingvinen.Chrysocomebetyder 'gyllene hår', så det vetenskapliga namnet på dessa pingviner betyder 'guldhåriga dykare.'

Vissa forskare anser att rockhopper-pingvinen är en art av krönad pingvin. Andra forskare delar upp arten i tre underarter: Northern Rockhopper Penguin, Southern Rockhopper Penguin och Eastern Rockhopper Penguin. Norra rockhopparpingviner tenderar att vara större än de andra två underarterna.



Rockhopper Penguin Utseende

Alla arter av dessa pingviner har långa gula och svarta toppfjädrar, röda ögon och rödbrun rödfärgad näbb. Dessa pingviner är lite mindre än 2 fot höga några centimeter högre än en bowlingnål. Hanar är något större än kvinnor. Dessa pingviner väger ungefär 5,5 kg; de är de minsta arterna av krönade pingviner.

Dessa pingviner har den traditionella svartvita färgen hos de flesta pingviner, med en svart smoking som täcker de flesta av sina kroppar förutom deras runda vita magar. De har djärva ränder i regionen ovanför deras ögon som kallas superciliary ränder. De norra pingvinerna har mer framstående toppar än de södra arterna.

Deras kycklingar är mestadels svarta och gråa med svarta näbbar, som blir ljusare röda och orange när de åldras. Juvenila pingviner ser ut som sina vuxna motsvarigheter, spara för fläckar av grått hår under hakan. Vissa ungdomar har inte superciliary ränder alls.



Stäng sig upp av en Rockhopper-pingvin (Eudyptes chrysocome) som står i en grupp av pingviner och kejserliga skarvar på ett kustområde av Falklandsöarna.
Slut upp av en Rockhopper-pingvin som står i en grupp pingviner och kejserliga skarvar på ett kustområde av Falklandsöarna.

Rockhopper Penguin Behavior

Dessa pingviner häckar sig längs steniga strandlinjer, därav namnet rockhopper penguin. De flesta pingvinarter glider runt på magen, men dessa pingviner föredrar att hoppa bland klipporna där de bor. De föredrar täta gräsmattor som kallas tussocks för avel och häckning.

Liksom de flesta arter av pingviner är de utformade för simning. De använder sina vingar för att driva sig runt i grunt vatten, även om de är kända för att också korsa djupare vatten. Dessa pingviner kan dyka upp till 300 fot under ytan och simma runt 4 mph under vattnet. När det är dags att återvända till stranden kan stenhopparpingviner skjuta sig upp ur vattnet och landa på magen på stranden.

Rockhopper Penguin Habitat

Alla stenhopparpingviner finns på öar som omger Antarktis och Nya Zeeland, liksom sydspetsen av Sydamerika. Den norra arten av denna pingvin lever på Gough Island och Tristan da Cunha, liksom öar i Indiska oceanen. Den östra sorten av rockhopper-pingvin bor på Auckland Islands och andra öar som omger Nya Zeeland, liksom de södra franska territorierna och Prince Edward Island och Marion öarna i Sydafrika. Den södra rockhopper-pingvinen trivs på öar utanför Chiles och Argentinas sydligaste kust.

Rockhopper Penguin Diet

Dessa pingviner är köttätare, och deras kost består mestadels av krill. De deltar också i andra små kräftdjur och bläckfisk.

För att jaga kommer dessa pingviner att stanna till havs i flera dagar i taget och dyka djupt efter krill. De har ett lager fett som håller dem flytande och varma i det kalla havet. Rockhopper-pingviner, som andra arter av pingviner, har en hög densitet av fjädrar som överlappar varandra och låser ut fukt. De har flest fjädrar av alla fågelarter.

För att ytterligare hjälpa till med jakt kan de röda ögonen på denna pingvin anpassas så att de kan se både över och under vattenytan. De kan också sova medan de är flytande till sjöss.

Rockhopper Penguin Predators and Threats

Dessa pingviner har inga rovdjur på land, men de har mycket att frukta i havet såväl som från andra fågelarter. De blir byte för orkahvalar, blå hajar, pälssälar och leopard hav ls. Även om dessa pingviner försvårar sina ungar, blir babypingviner ofta offer för strandfåglar som fulmars, skuas och kelpmåsar.

Rockhopper-pingviner hotas också av människor. Deras byte lider av stigande globala temperaturer på grund av klimatförändringar, så pingvinerna är i nedgång eftersom de inte hittar tillräckligt med att äta. Överfiske och oljeutsläpp bidrar båda till bristen på byte. Dessa pingviner kan också av misstag fångas i fiskenät. Av de tre arterna av dessa pingviner är den norra sorten den mest utsatta.

Reproduktion av Rockhopper Penguin, spädbarn och livslängd

Parningstiden för dessa pingviner är tidigt på våren till sensommaren. Pingviner anländer på land, med manliga pingviner som vanligtvis anländer före de kvinnliga pingvinerna. Som de flesta pingvinarter parar de sig för livet. Manliga och kvinnliga par försöker hitta varandra genom att ringa varandra. De hittar vanligtvis samma häckningsplats som de använde tidigare år. Män börjar föda upp i åldrarna 4-5, medan kvinnor börjar i åldrarna 5-6. Dessa pingviner sitter på sina ägg i ungefär fyra månader. När pingvinerna häckar i tjockarna växlar föräldrarna om att ägga äggen. De är väldigt aggressiva och försvarar sina ägg genom att pissa och squawka på allt som närmar sig.

Norra rockhopparpingviner häckar i mindre kolonier än deras södra motsvarigheter. Storleken på norra pingvinkolonierna varierar från cirka 25 000 till 65 000 individer. Södra pingviner häckar dock i kolonier med upp till 130 000 pingviner. Denna skillnad kan vara anledningen till att södra pingviner tenderar att ha två kycklingar per säsong. Den nordliga arten lägger två ägg, men under normala omständigheter överlever bara ett.

Rockhopper-pingvinföräldrarna skyddar sina barn, kallade kycklingar tills de är ungefär en månad gamla. Vid denna tidpunkt lämnar kycklingarna tussorna för att gå med i andra unga pingviner i skyddande grupper som kallas crèches. Efter att de är cirka 66 dagar gamla är pingvinerna redo att ta hand om sig själva.

Dessa pingviner lever ungefär tio år gamla i naturen. Några av de äldsta rockhopparpingvinerna lever dock för att vara 30 år gamla. När de åldras är de mer mottagliga för rovdjur.

Rockhopper Penguin Population

Det uppskattas att det finns cirka 1,5 miljoner par av dessa pingviner över hela världen. Arten, särskilt den norra stenhopparpingvinen, har sett en nedgång under de senaste 30 åren. De IUCN: s röda lista över hotade arter har klassificerat de norra pingvinerna som hotade på grund av snabb befolkningsminskning, medan de södra pingvinerna listas som 'sårbara'.

Rockhopper Penguin In the Zoo

För närvarande finns det cirka 317 av dessa pingviner i djurparker över hela Nordamerika. Många framstående djurparker har dessa pingviner, och de finns också i många olika akvarier.

Vid Saint Louis Zoo , södra rockhopper pingviner finns på deras Penguin och Puffin Coast utställning. De Cincinnati Zoo och Botaniska trädgårdar har uppfostrat dessa pingvinungar. Och den Indianapolis Zoo presenterar dessa pingviner i deras Ocean utställning och gör live demonstrationer av pingvin utfodring, där gästerna kan se pingviner fånga mat under vattnet.

Visa alla 21 djur som börjar med R

Intressanta Artiklar